ORÍGEN

HISTÒRIA

1955

Joan Iglesias inicia la seva activitat en el tèxtil, dedicant-se a la fabricació de teixits amb l’especialització en entreteles  (“sidos”, “crinyolines” i “torcrins”).
Els components d’aquests teixits estaven fabricats amb fibres d’origen animal: pèl de cabra, crin de cavall i pelatge de porc. Tot filat i teixit amb cotó.

1968

El 1968, el senyor Joan Iglesias comença una nova activitat, l’objectiu de la qual serà aprofitar la llana dels subproductes de la pell provinents de les adobaries del Vallès Oriental i d’Osona.

 • Activitat: Recuperació de llana i subproductes d’adoberies.
 • Matèries primeres: caps, cues y retalls de pell d’ovella.
 • Destinació de la producció: Mercat de proximitat (Sabadell i Terrassa).
 • Producte final: Floca de llana.

1979

Es constitueix Recuperación de Materiales Textiles S.A., absorbint la línia d’aprofitament de llana iniciada pel Joan Iglesias.

1981

Recuperación de Materiales Textiles S.A. crea la societat Catexlan S.A., empresa on es trasllada tota l’activitat de consum d’aigua.

Activitats de Catexlan S.A.:

 • Recuperació de llana procedent de la pell
 • Rentat de llana
 • Carbonitzat de llana
 • Blanqueig de llana

1992

A causa de la crisi del sector tèxtil i a la impossibilitat d’adaptar-nos a les noves exigències mediambientals, es tanca l’activitat de l’empresa Catexlan S.A.
Recuperación de Materiales Textiles S.A. continua la seva activitat a les instal·lacions de Santa Eulàlia de Ronçana, on es crea un nou procés de blanqueig en sec i d’estandardització. S’externalitza el rentat de la llana en plantes que compleixen amb la nova normativa ambiental.

2004

Recuperación de Materiales Textiles S.A. es trasllada a les noves instal·lacions del Polígon Industrial de Can Magre, des d’on, avui dia, segueix perfeccionant els seus sistemes de treball.

EMPRESA

 

El nostre camp d’acció comprèn la compra de llana, el classificat, el rentat, les estandarditzacions dels diferents lots de llana i els seus tractaments finals.

Els nostres sistemes de tractament són fruit de llargs anys d’experiència. La nostra constant principal és l’obtenció del menor impacte mediambiental possible.

Tractaments que realitzem:

 • Blanqueig
 • Antiarnes
 • Fungicida
 • Retardant al foc

La majoria de llanes i tractaments poden acompanyar-se de la certificació OEKO-TEX®.

 

MISSIÓ

 

Des dels seus inicis, RMT sempre ha estat lligada al món tèxtil, concretament a la llana, tant llanes procedents de recuperació com d’esquila, amb els seus diversos processos. Al llarg de la seva història, per tal de desenvolupar aquests processos, RMT ha tingut consciència de la problemàtica ambiental, ja que el rentat de la llana té un fort impacte, sobretot pel consum d’aigua i la càrrega contaminant d’aquesta.

Des de 1992 va externalitzar els processos de rentat i, mitjançant la innovació, ha creat nous processos de tractament respectuosos amb el medi ambient, com ara el blanqueig en sec. Aquesta tècnica ha ajudat a trobar noves aplicacions i tractaments sobre les fibres tèxtils, tant les de la llana com d’altres, utilitzades en la nova línia de productes de RMT-NITA, actualment part de RMT INSULATION.